Polenta napolitana

Báró Bornemissza Szilvássyné Karola receptes gyűjteményében találtam ezt az érdekes nevű és érdekesen készülő ételt. Készítés közben elárulom kissé elbizonytalanodtam, hogy mi lesz ebből a híg masszából, hogy fog ez nekem úgy megfőni, hogy nem folyik ki a vászonból. Sűrű szövésű vászont használjunk mindenképpen, és érdemes a tejfölből is a zsírosabbat választani. Nagyon finom fogás, tálaláskor gyerekeimnek tettem hozzá tejfölt is.

Polenta napolitana

Hozzávalók:  5 tojás, 5 dl tejföl, 5 dl puliszkaliszt, só, bors, 10 dkg vaj, parmezán sajt.

Elkészítése:  A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből pici sóval kemény habot verünk. A tojások sárgáját a puliszkaliszttel és a tejföllel alaposan elkavarjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Egy edénybe sós vizet teszünk oda melegedni. A puliszkás masszához hozzáforgatjuk óvatosan a kemény habot (viszonylag híg masszát kapunk). Egy konyharuhát olvasztott vajjal megkenünk és a híg masszát úgy öntjük a konyharuhára, hogy közben összefogjuk a végeit, tehát a masszát gömb alakban összekötjük. A víz közben felforrt, és az összekötözött konyharuhát belerakjuk a forrásba lévő vízbe, majd egy órát főzzük. Ezután kivesszük a vízből, keveset hagyjuk hűlni, és kiborítjuk a konyharuhából egy tálra. Olvasztott forró vajjal leöntjük és parmezánnal kínáljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s