Szarvasgombás túrós puliszka

Gyermekeim szeretik a túrós puliszkát, és ez egy jó hír. A maradék szarvasgombával összetársítottam, ami még volt a hűtőmben. Hamar eltüntettük ezt az adagot :).

Szarvasgombás túrós puliszka

Hozzávalók: 8 dl víz, 2 dl puliszkaliszt, só, 5 dkg vaj, 15 dkg juhtúró, 1 diónyi szarvasgomba, 2 dl tejföl.

Elkészítése: A vizet felforraljuk, amikor forrni kezd, beletesszük a sót és a puliszkalisztet. Keverőfával jó kemény puliszkát keverünk. Amikor kész vagy egy deszkára kiborítjuk. Egy edény alját és oldalát alaposan vajjal kikenjük. A juhtúrót 1 dl tejföllel elkavarjuk, belereszeljük a szarvasgomba felét, majd az edényben lerétegezett a puliszkát és a túrót. Előmelegített sütőben összesütjük, kiborítjuk az edényből, ráreszeljük a maradék szarvasgombát, és tejföllel tálaljuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s