Sárgadinnyebefőtt

A befőzést nem művelem túl gyakran, csak olyan dolgokat próbálok ki leginkább, ami nem szokványos, mert kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki belőle :). Így van ezzel a sárgadinnye befőttel is, elsősorban hajtott a kíváncsiság, hogy kóstoljam meg milyen. Nekem kissé túl édesnek tűnik, de így vagyok minden kompóttal nagyjából.
Sárgadinnyebefőtt

Hozzávalók: sárgadinnye, cukor, kevés ecet.
Elkészítése: A nem teljesen érett sárga húsú dinnyét meghámozzuk, kimagozzuk, a lágy részeket is kikaparjuk, darabokra vágjuk. Készítünk egy gyenge ecetes vizet, és benne áztatjuk egy éjszakát. Másnap leöblítjük tiszta vízzel, és üvegekbe adagoljuk. 1 liter vízben feloldunk 75 dkg cukrot, felforraljuk és a dinnyére öntjük. Csavaros tetővel, ami alá celofánt teszünk lezárjuk. Melegített vízfürdőbe rakjuk és gyöngyözésig forraljuk, majd 30 percig gőzöljük. A vízben hagyjuk kihűlni.
Reklámok

Sárgadinnyebefőtt” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s