Vaddisznócomb sárgadinnyével

A vadhúsokhoz igen jól passzol a gyümölcs, és mivel én nagyon szeretem a sárgadinnyét, kipróbáltam ebben a kombinációban is. Amennyiben a húst idejében bepácoljuk, az elkészítése már egyszerű.

Vaddisznócomb sárgadinnyével

Hozzávalók: 50 dkg vaddisznó comb, 5 dl zöldségalaplé, olívaolaj, só, bors, 1 marék friss oregánó, 1 evőkanál izsóp vagy kakukkfű, fél sárgadinnye, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál cukor, két evőkanál vaj, kevés almaecet; körethez: bármilyen tésztaféle.

Elkészítése: A húst a zöldség alaplébe tesszük egy napra pácolódni, majd kis kockára vágjuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd belerakjuk a húst, fűszerezzük sóval és borssal. A zöld fűszereket megmossuk, és apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és fedő alatt pároljuk. Időnként pótoljuk a vizet alatta, addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Amikor a hús puha, a dinnyét meghámozzuk, darabokra vágjuk. A húshoz adjuk a cukrot és a mézet, megforgatjuk, annyira, hogy karamellizálódjon, majd hozzáadjuk a dinnyedarabokat és összefőzzük. Végül kevés almaecettel ízesítjük. Főtt tésztával tálaljuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s