Szedres- ordás pite

Az évnek ebben az időszakában igazán csábít a friss orda a piacon. A gyermekek szeretik az ordát és a pite jellegű süteményeket, ezért készítettem ebben a formában. A fagyasztott gyümölcsöknek pedig fogyniuk kell, mert lassan jön a friss :).

Szedres- ordás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 2 tojás, 1 kiskanál sütőpor, 10 dkg cukor, 1 dl tejföl, 2 evőkanál karobpor; a töltelékhez: 60 dkg orda, 2 tojás, 1 dl tejföl, 2 tasak vaníliás cukor, 10 dkg cukor; búzadara, kb. 50 dkg szeder (lehet más gyümölcs is), vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítése: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, két részre vesszük, az egyik részhez hozzágyúrjuk a karobport, pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez az ordát villával széttörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a két féle cukrot, majd jól elkavarjuk. A barna tésztát kinyújtjuk, kivajazott közepes tepsibe tesszük, megszurkáljuk, meghintjük búzadarával, rásimítjuk a tölteléket, rárakjuk gyümölcsöt, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot is. Villával megszurkáljuk és 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 40 percet sütjük.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s