Szarvasgombás töltött tojás

Ajándékba kaptam a szarvasgombát. Érdekes ez a gomba, túl sok nem kell belőle, mert nagyon erős az aromája és az íze. Úgy gondolom, hogy mértékkel kell használni. Megosztja az embereket, annak ellenére, hogy kuriózum, nem mindenki szereti. Nyersen kell felhasználni, vagyis a főzés utolsó pillanatában adni az ételhez, vagy hidegen készült ételekbe reszelni. Ezúttal én is így tettem, a töltött tojás krémjéhez kevertem.

Szarvasgombás töltött tojás

Hozzávalók: 5 darab tojás, 20 dkg ricotta sajt vagy krémtúró, fél darab szarvasgomba, kevés só, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és a sárgájukat kivesszük (egyébre használjuk fel). A gombát alaposan megmossuk, majd belereszeljük a túróba és megsózzuk. A töltelékkel megtöltjük a tojásokat és petrezselyemzölddel díszítjük.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s