Mángold leves fürjtojással

Néhány hete készítettem ezt a sűrű krémlevest, fürjtojással gazdagítva kiváló finomság. Én az ilyen könnyű, egyszerű leveseket imádom.

Mángold leves fürjtojással

Hozzávalók: 50 dkg friss mángold, 1 póréhagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 5 dl zöldség alaplé, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 1,5 dl tejföl, só, kevés olaj, személyenként 2-3 fürjtojás.

Elkészítése: Kevés olajon a két féle hagymát apróra vágva üvegesre pirítjuk, felöntjük a húslével és a megmosott felvágott mángoldot beledobjuk, sózzuk, majd összefőzzük és turmixoljuk. Végül a keményítőt a tejföllel összekeverjük, és a leveshez adjuk, összemelegítjük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és tálaláskor a leveshez adjuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s