Erdei gombás lepények

Vannak ételek amelyeket kiemelten szeretnek a gyermekeim, az alábbi recept is egy ilyen kategória. Vagyis bármennyit készíthetek belőle, soha nem elégséges a mennyiség :). Képesek összeveszni az utolsó falaton is, azt hiszem ez minden elmond a lepényről.

Erdei gombás lepények

Hozzávalók 4 lepényhez: 50 dkg liszt , 2 dl víz, 1 dl tej, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál só, 1 teáskanál cukor , 2 dkg élesztő;  a feltéthez:  10 dkg félkemény sajt, 20 dkg erdei gomba (rókagomba és szürke pereszke ezúttal), 4 paradicsom, 4 evőkanál paradicsomlé, 2 fej lila hagyma, só, szárított zöld fűszerek tetszés szerint: bazsalikom, oregánó, kakukkfű.
Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral elkeverjük, és felfuttatjuk. Miután az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, és rugalmas tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg a duplájára nő. Ezután átgyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk.  Enyhén lisztezett felületen egyenként kör alakúra kinyújtjuk, a széleit behajtjuk, peremet készítve nekik. Megkenjük egyenként egy evőkanál paradicsomlével, megszórjuk reszelt sajttal, ráhelyezünk hagyma darabokat, paradicsomot illetve gombát. Megszórjuk zöld fűszerekkel és kevés sóval, majd 190 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s