Nyári dinnyetorta

Nem szokványos dolog dinnyés süteményeket készíteni, ennek ellenére egy próbát megér. A gyerekeknek első perctől nagyon tetszett a különleges kombináció. Igazi üdítő, nyári torta, és elkészítése sem vesz sok időt igénybe.

Nyári dinnyetorta

Hozzávalók a piskótához: 10 dkg vaj vagy margarin, 8 dkg porcukor, 16 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 2 evőkanál tejföl, 1 csipet só; a krémhez: 2 tasak vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 10 dkg vaj vagy margarin, 6 evőkanál cukor, 25 dkg tehéntúró; a tetejére: sárga és görögdinnye.

Elkészítése: Kivajazunk a gyümölcstorta formát, majd a piskótához a hozzávalókat habverővel jól összekeverjük. A kivajazott gyümölcstorta formába öntjük a masszát. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. Amikor kihűlt kiborítjuk. Ezután elkészítjük a krémet. A lisztet elkeverjük a cukorral, felöntjük apránként a tejjel, csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vajat vagy a margarint, és állandó keverés mellett olyan sűrűre főzzük. A túrót villával összetörjük, majd a langyos krémbe habverő segítségével belekeverjük. A tortát megtöltjük a krémmel, majd a tetejét kirakjuk hideg dinnyegömbökkel. Két órára hűtőbe rakjuk dermedni.

 

Reklámok

Nyári dinnyetorta” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s