Fokhagymás padlizsán krémleves pirított császárszalonnával

Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy készítsek levest padlizsánból. A padlizsánkrém elkészítési módszeréből indultam ki,  ugyanis nem lehet rossz az eredmény, ha először is megsütjük a padlizsánt egy vaslapon vagy persze parázson. És tényleg, szerintem isteni finom  nyári krémleves lett belőle. Szerintem ezt az alapreceptet még bátran lehet fokozni különböző érdekes fűszer kombinációkkal, én most csupán fokhagymával ízesítettem. Próbáljátok ki ti is!

Fokhagymás padlizsán krémleves pirított császárszalonnával

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagyobb padlizsán, 1 nagy paradicsom, 4 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma, 1 dl tejszín, 2,5 dl zöldség alaplé (de lehet vízzel is készíteni), só, kevés olívaolaj; a tálaláshoz 10 dkg császárszalonna.

Elkészítése: A padlizsánokat egy fémlapon, közepes lángon megsütjük. Hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt meghámozzuk a padlizsánt és kockára vágjuk. Egy edényben kevés olajat hevítünk, az apróra vágott hagymát megpároljuk benne, hozzáadjuk a padlizsánt és a maghámozott, kockára vágott paradicsomot. Felöntjük alaplével és vízzel, sózzuk és rövid ideig főzzük. Belerakjuk a meghámozott apróra vágott fokhagymát, majd botmixerrel pürésítjük. Végül a tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor pirított császárszalonnát kínálunk hozzá vagy sajtos pirítóst.

 

Reklámok

Fokhagymás padlizsán krémleves pirított császárszalonnával” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Tegnap felhívott egy barátom, hogy elkészítette ezt is olyan hiper-szuper finom volt, hogy csak na 🙂 Legkésőbb hétvégén én is elkészítem 😀 (a 2,5 dl zöldség alaplén kivűl kb mennyi vizet tettél még bele?)

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s