Sárgadinnye-barack krémleves

Üdítő, nyári gyümölcsleves. Az a baj, hogy a sárgadinnyét csak én szeretem itthon, de nagyon. Régebb nem szerettem, de most már annál jobban. Gyümölcslevesnek is kiváló, szerintem.

Sárgadinnye-barack krémleves

Hozzávalók: fél sárgadinnye, 50 dkg őszibarack vagy sárgabarack, 3 evőkanál cukor, 1,5 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl sűrített tej, 2 dl tej, 1 evőkanálnyi levendula, a tálaláshoz tejszínhab.

Elkészítése: A dinnyét meghámozzuk és kockára vágjuk, a barackot megmossuk, kimagozzuk, és szintén darabokra vágjuk. Egy edényben a cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a sűrített tejjel, együtt is karamellizáljuk, hozzáadjuk a gyümölcsöt és a tejet. Összeforraljuk, belerakjuk a levendulát és turmixoljuk. Belekeverjük a keményítőt és még egyszer összeforraljuk. Behűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s