Remek húsvéti eledel, és úgy gondolom házi felvágottnak is ideális, a bolti sonkák helyett.
Medvehagymás- fürjtojásos csülöktekercs
Hozzávalók: 1 füstölt csülök, néhány szem fekete bors, 1 kötés medvehagyma, néhány szem borókabogyó, 2-3 babérlevél, só, 5-6 darab fürjtojás.
Elkészítése: A csülköt megmossuk, majd egy nagy lábasba, annyi vízzel, ami bőven ellepi, főni tesszük. Hozzáadjuk a borsszemeket, a borókabogyót, a babérlevelet és néhány levél medvehagymát, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Amikor puha, kivesszük, kicsontozzuk, kihűtjük. Késsel szépen szétnyitjuk, amennyire tudjuk, medvehagyma szeleteket rakunk rá, majd egy sorban keményre főzött fürjtojást rakunk, szorosan feltekerjük, fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Karikákra vágva tálaljuk.
Kellemes ünnepet kívánok minden kedves olvasóm számára, és köszönöm, hogy olvastok!