Banánlikőr

Karácsonyra készítettem ezt a házi likőrt, leteszteltük :), finom lett.  Egyszerű elkészíteni, és kevés hozzávalóból is áll. Ne csak együnk, igyunk is néha :).

Banánlikőr

Hozzávalók: 50 dkg banán, 2,5 dl tiszta szesz, citromlé, cukor.

Elkészítése: A banánt felszeleteljük, és egy edényben a cukorral rétegezve lerakjuk. Három napig hűtőben tartjuk lefedve, majd szitán áttörjük. Az így kapott léhez hozzáöntjük a szeszt, fél citrom levét és alaposan összerázzuk. Lefödve kb. 10 napig érleljük, majd leszűrjük és üvegbe töltjük.

 

Reklámok

Banánlikőr” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s