Gyors szilvás gombóc

Rájöttem, hogy nekem jobban ízlik ez a fajta szilvás gombóc, mint a hagyományos krumplis. És nem mellesleg jóval gyorsabban elkészíthető. Gergely Éva szakácskönyvében is megtalálható a recept, de Sedith kolléganőm blogján is olvasható. Érdemes kipróbálni, nagyon finom.

Gyors szilvás gombóc

Hozzávalók: 7,5 dl víz, 6 evőkanál olaj, 50 dkg liszt, pici só, 2 tojás, szilva, cukor, fahéj, zsemlemorzsa.

Elkészítése: A szilvát megmossuk, kimagozzuk és megszórjuk fahéjjal valamint cukorral. A vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, beleöntjük a lisztet, jól elkavarjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. Levesszük, és langyosra hűtjük, majd belekeverjük egyenként a tojásokat. A masszából diónyi masszákat veszünk a kezünkbe és mindegyikbe beleteszünk egy kisebb szilvát vagy egy nagyobb szilvának a felét. Gombócokká formázzuk és forrásba lévő vízbe rakjuk. Addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére és kiszedjük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Reklámok

Gyors szilvás gombóc” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s