Vörösboros, levendulás szilva-nektarin leves

Beindult a fejemben a szilvaszezon, és mindent szilvával készítek. Úgy, hogy most jövök néhány szilvás recepttel. Nagyon finom nyári leves lett, bármikor szívesen megeszek egy tányérral belőle 🙂

Vörösboros, levendulás szilva-nektarin leves

Hozzávalók: kb. 45-50 dkg gyümölcs vegyesen (szilva és nektarin, de lehet csak egyik vagy csak másik), ízlés szerint levendulás cukor (lehet, sima cukorral is készíteni természetesen, én 4 evőkanállal tettem bele), 2 tasak vaníliás cukor, 1,5 dl vörösbor, őrölt fahéj, 1 evőkanál étkezési keményítő; a tálaláshoz: vanília fagylalt, mandula.

A szilvát és a barackot megmossuk, majd kimagozzuk. Turmixgépben kevés vízzel összeturmixoljuk, majd edénybe átöntjük, hozzáadjuk az átszitált levendulás cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat valamint a vörösbort és összeforraljuk. Még melegen szűrön átpasszírozzuk, hogy a héja a gyümölcsnek ne maradjon a levesbe. Ezután visszatesszük a tűzre és keményítővel enyhén besűrítjük. Behűtjük, majd vaníliás fagylalttal és pörkölt mandulával tálaljuk.

 

Reklámok

Vörösboros, levendulás szilva-nektarin leves” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Kedves Ottis! Azt tanácsolom, hogy a mandulát tedd 1-2 percere forró, lobogó vízbe. Majd szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, hogy hozzá tudj nyúlni! Így gyorsan lejön a héja, kézzel lelehet szedni. Én is így szoktam. Majd a meghámozott mandulát pirítsd meg száraz serpenyőben. Sokkal finomabb úgy!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s