Gombás-medvehagymás lepény

Egyszerű, gyors lepény, elfoglalt napokra. Az utóbbi napokban nálam ismét beindult a medvehagyma láz, így minden ételbe került amit éppen készítettem :).

Gombás-medvehagymás lepény

Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott leveles tészta, 50 dkg laskagomba, 6 koktélparadicsom, 1 kötés medvehagyma (kb. 6 szál), 1 dl tejföl, só, 10 dkg házi sajt, só, bors, szárított oregano és bazsalikom, kevés vaj, 1 tojás a lekenéshez (nem kell az egész).

Elkészítése: A gombát megmossuk, csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a gombát, megfűszerezzük és rövid idő alatt puhára pároljuk, majd félretesszük. A leveles tésztát kiolvasztjuk, és ha szükséges téglalap alakúra nyújtjuk, a széleit kicsit felcsavarjuk, majd a széleit tojással lekenjük. A medvehagymát megmossuk és a tejföllel együtt összeturmixoljuk, felét rákenjük a tésztára, ráhalmozzuk a gombát, a kockára vágott sajtot és a félbe vágott paradicsomot, majd a tetejét meglocsoljuk a maradék medvehagymás tejföllel. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon készre sütjük.

 

Gombás-medvehagymás lepény” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólás