Tavaszias édeskömény saláta

Néhány hete készítettem, épp ideje bejegyezni, hiszen  még a végén feledésbe merül, hogy ilyent is ettünk :). Barátkozom az édesköménnyel még mindig, nagyon hasonlít az íze a zellerre, salátába is finom!

Tavaszias édeskömény saláta

Hozzávalók: 1 közepes édeskömény, 1 közepes sárgarépa, 1 zöld alma, fél rúd kígyó uborka, 1,5 dl joghurt, 1 marék kapor, 2 evőkanál ecetes torma, só, fehér bors, 10 dkg füstölt sajt.

Elkészítése: Az édesköményt félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A répát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. Az almát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, az uborkát szintén csíkokra vágjuk. Egy tálban elkeverjük a joghurtot a tormával és az apóra vágott kaporral, majd belekeverjük a felaprított zöldségeket. Alaposan elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt hűtőbe rakjuk egy fél órára, hogy az ízeket összeérjenek. Tálaláskor füstölt sajtot helyezünk a tetejére.

 

 

Reklámok

Tavaszias édeskömény saláta” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s