Kapros édeskömény leves

Ez a leves nagyon finom lett, szerintem az utóbbi idők krémlevesei közül a legjobb. Az intenzívebb zöld színért egy kis brokkolit is becsempésztem a levesbe :).

Kapros édeskömény leves

Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 1 kis fej hagyma, 1 nagy édeskömény, 2 darab újkrumpli, 3-4 darab brokkolirózsa, 5 dl zöldség alaplé, 1 csokor kapor, 1 dl tejszín, só, pirított kenyérkockák.

Elkészítése: A hagymát felaprítjuk, majd a felhevített vajban megfonnyasztjuk. Közben a krumplit megpucoljuk, és kockára vágjuk. Az édesköményt megmossuk, és felaprítjuk. A brokkolit is megmossuk. A zöldségeket a puha hagymához adjuk, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, fedő alatt, alacsony rövid ideig rotyogtatjuk. Amikor a zöldségek megpuhultak beleszórjuk a felaprított kapor leveleket és hozzáöntjük a tejszínt, botturmixszal pürésítjük és sóval ízesítjük. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

 

Reklámok

Kapros édeskömény leves” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s