Erőleves fürjtojással

 

Klasszikus vasárnapi leves, fürjtojással.  Mivel nem érzem a tavaszt annyira, ezért egy ilyen bögre leves lélekmelegítő tud lenni.

Erőleves fürjtojással

Hozzávalók: 4 darab marhafarok, 1 fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2-3 darab gomba, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér,  1 kisebb zeller , 1 kisebb karalábé,  1 kis darabka paprika, só, szemes bors,  néhány szál petrezselyemzöld, a tálaláshoz fejenként 3 darab fürjtojás.

Elkészítése: Hideg vízbe rakjuk a jól megmosott csontokat, belerakunk néhány szem borsot, ízesítjük sóval, majd alacsony lángon főzzük. Amikor a hab összegyűl a tetején, szűrőkanállal leszedjük, majd hozzáadjuk a meghámozott zöldségeket, és alacsony lángon 3-4 órát főni hagyjuk. A fürjtojásokat vízben keményre főzzük, és meghámozzuk.  Az elkészült levest leszűrjük, tálaláskor a tányérba helyezünk 2-3 félbe vágott tojást és a forró levest rákanalazzuk.

 

Reklámok

Erőleves fürjtojással” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Na vajon miért nem érzed a tavaszt? azt hiszem a héten a hajnali rengeteg mínusz az egyik oka.
    Látom újból terítékre vetted a fürjtojást. Mutatós, és finom levesbetét.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s