Klasszikus vasárnapi leves, fürjtojással. Mivel nem érzem a tavaszt annyira, ezért egy ilyen bögre leves lélekmelegítő tud lenni.
Erőleves fürjtojással
Hozzávalók: 4 darab marhafarok, 1 fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2-3 darab gomba, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller , 1 kisebb karalábé, 1 kis darabka paprika, só, szemes bors, néhány szál petrezselyemzöld, a tálaláshoz fejenként 3 darab fürjtojás.
Elkészítése: Hideg vízbe rakjuk a jól megmosott csontokat, belerakunk néhány szem borsot, ízesítjük sóval, majd alacsony lángon főzzük. Amikor a hab összegyűl a tetején, szűrőkanállal leszedjük, majd hozzáadjuk a meghámozott zöldségeket, és alacsony lángon 3-4 órát főni hagyjuk. A fürjtojásokat vízben keményre főzzük, és meghámozzuk. Az elkészült levest leszűrjük, tálaláskor a tányérba helyezünk 2-3 félbe vágott tojást és a forró levest rákanalazzuk.
Nagyon guszta a levesed! Gyönyörű a színe!
KedvelésKedvelés
Na vajon miért nem érzed a tavaszt? azt hiszem a héten a hajnali rengeteg mínusz az egyik oka.
Látom újból terítékre vetted a fürjtojást. Mutatós, és finom levesbetét.
KedvelésKedvelés
Nagyon guszta a levesed azokkal a piciny tojásokkal.:)
KedvelésKedvelés