Zöldséges-csirkemelles lepény

 

Nagyon szeretem a zöldséges-húsos lepényeket, több féle is van már a blogon belőle :). Ezúttal maradék csirkemell hasznosítására született ez a változat, vegyes zöldséggel párosítva.

Zöldséges-csirkemelles lepény

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, kávéskanál cukor, 1 tojás, 0,5 dl olaj, kb. 2,5 dl tej, 1 evőkanál só; a tetejére: 30 dkg csirkemell, 30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, brokkoli, kukorica, zöldbab, zöldborsó), 15 dkg juhtúró, 2 dl tejföl, só, bors, ízlés szerint más fűszerek.

Elkészítése: A csirkemellet csíkokra vágjuk, befűszerezzük, és grillsütő serpenyőben megsütjük, majd kisebb darabokra vágjuk.  A zöldségeket meghámozzuk, apró kockára vágjuk és megpároljuk.  A tésztához a lisztet egy tálba rakjuk, az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztre öntjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk és jó ruganyos tésztát gyúrunk.   Cipót formálunk belőle, lisztet szórunk a tetejére, és letakarva 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Egy tepsit kivajazunk, kinyújtjuk a megkelt tésztát és a tepsibe helyezzük, tejföllel megkenjük, rászórjuk a húst és a zöldségeket, majd túrót morzsolunk a tetejére. 15-20 percig állni hagyjuk, majd előmelegített forró sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

 

Zöldséges-csirkemelles lepény” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s