Házi likőrök

 

Edótól kaptam egy adag meggyet, amiből házi meggylikőrt készítettem. És mivel még a tavaly karácsonykor készült narancslikőrömet nem tettem fel a blogra, így a kettőt együtt teszem fel. Nem vagyok nagy pálinkás, de jó ha van itthon kéznél valami házi készítésű itóka, vendégváráskor különösen jól jön.

Házi meggylikőr

Hozzávalók: 4 kg meggy, 1 kg cukor, 1 liter tiszta szesz, 1 liter víz.

Elkészítése: A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd a megmosott meggyre öntjük. Egy hétig hűvös helyen állni hagyjuk. Majd egy öblös üvegbe áttöltjük, és a szeszt és hűvös helyen további két hétig állni hagyjuk.

Narancslikőr

Hozzávalók: 5 narancs héja és 3 narancs, 1 liter vodka, 50 dkg cukor, 2 citrom, 1 dl víz.

Elkészítése: A cukrot a vízzel sűrűre főzzük, majd beleöntjük a vodkát.  A narancsokat meghámozzuk, teljesen leszedjük a fehér részét és “burkát” is, és vékony karikákra szeleteljük. A citromot ugyanígy készítjük elő. Egy narancs héját – ebben se legyen fehér rész- vékony csíkokra vágjuk. A gyümölcsöket és a héjat hozzáadjuk a vodkás sziruphoz és egy edényben 10-12 napig lefedve állni hagyjuk, naponta megkavarjuk. Végül sűrű szövésű szitán/gézen átszűrjük.

 

Házi likőrök” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s