Sárgadinnye lekvár

 

Újabban érdekelni kezdtek a különleges lekvárok,  elsősorban az olyan lekvárok,  amilyent még nem ettem soha. Ezért készítettem sárgadinnye lekvárt is, naranccsal és vanília rúddal. Gyönyörű a színe és különleges az íze.

Sárgadinnye lekvár

Hozzávalók:1 kg sárgadinnyebél, 1 rúd vanília, 2 narancs, 1/2 kg cukor, gyömbér ízlés szerint,szalicil.

Elkészítése: A sárgadinnyét összevágjuk, és egy edényben odatesszük főni. Hozzáadjuk a narancsok levét, a vanília kikapart belsejét valamint a gyömbért. Amikor habzik, akkor hozzákeverjük a cukrot. Körülbelül 1 órán keresztül lassú tűzön főzzük, időnként megkavarjuk.  Végül botmixerrel pürésítjük, és forrón üvegekbe rakjuk, a tetejükre egy késhegynyi szalicilt szórunk, és légmentesen lefedjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

 

Reklámok

Sárgadinnye lekvár” bejegyzéshez 9 hozzászólás

  1. A lekvárokkal úgy vagyok, hogy elhatározom, hogy megcsinálom, aztán mégsem, mert macerás… De ez azt hiszem kivétel lesz. 😀 még életemben nem hallottam sárgadinnye lekvárról, viszont a gyümölcsöt imádom és télen hiányolom is. Bár abban nem vagyok biztos, hogy ebből sok maradna télire. 😀

    Kedvelés

  2. A család nem szereti a sárgadinnyét,de nem fogom megmondani, hogy mi az, csak a narancsot vallom be, fel sem címkézem az üvegeket tisztességesen, hátha ekként ízleni fog. Mindenképpen megpróbálom, csak kicsit még legyen olcsóbb a dinnye.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s