A múltkor említettem, hogy az Öcsémtől több féle fűszert kaptam. Kipróbáltam egy másikat, az indiai zöld curryt (tartalmaz: petrezselymet, medvehagymát, kaprot, tengeri sót, babérlevelet, kurkumát, koriandert, gyömbért, fokhagymát, hagymát). Hogy én eddig ezt a fűszerkeveréket nem ismertem, és de kár. Nagyon finom lett a csirkemell ezzel a fűszerrel, mindenki szerette.
Az alábbi ételünk olyan volt, hogy Ákos fiam hazajött az iskolából, és amit kiraktam neki mind megette és még kért. Nálunk ez igen nagy szó és ez sokat jelent .-) És azt mondta: anyu még máskor is főzzél ilyent, jó? Hát persze, hogy jó!!
A rakott gombás brokkoli fürjtojással önmagában már egy kiváló egytálétel, de mivel már nagyon kívántam a csirke mellett így párosítottam őket.
Hozzávalók a rakott brokkolihoz: egy fej brokkoli, 25 dkg gomba, 10 dkg juhtúró, 2 dl tejszín, 1 fej hagyma, só, macalik fűszerkeverék (de lehet ízesíteni bármilyen fűszerrel ízlésünk szerint), kevés vaj
Elkészítése: A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó sós vízben pár percig főzzük. Egy serpenyőben kevés vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és fűszerezzük, néhány percig pároljuk. Egy tűzálló tál alját kivajazzuk, belerakjuk a brokkolit, majd rá a gombás keveréket, a tetejét pedig leöntjük juhtúróval elkevert főzőtejszínnel. Előmelegített sütőben 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből ráütünk óvatosan néhány fürjtojást és pár percre visszatoljuk a sütőbe, addig, amíg a fehérje elkészül. Főételnek és köretnek is lehet fogyasztani.
Hozzávalók a currys csirkemellhez: 50 dkg csirkemell, 3 teáskanál indiai zöld curry, olívaolaj, kevés tej, 2 cikk fokhagyma
hú, ez tényleg kéri a repetát.
KedvelésKedvelés
Nagyon ínycsiklandó!
KedvelésKedvelés
Jaj de nagyon jól néznek ki. Ma olyan sok helyen olvastam a csirkemellről, hogy már nekem is elő kell szedni őket a fagyasztóból. Nálunk ugyanis csak úgy önmagában a csirkemell nem fogy, így aztán összegyűjtöm őket, s amikor már van egy jó nagy adag, akkor különböző formában készítem el őket, s általában hidegen szeletelve fogyasztjuk.Nem csodálom, hogy a kisfiadnak is ízlett. Nagyon szép !
KedvelésKedvelés
Én is kértem volna még egy adagot, nagyon finom!
KedvelésKedvelés
Hát igazán nem csoda, hogy Ákosod úgy belakott vele!! :)Én is ugyanigy lettem volna vele…:)Nagyon-nagyon gusztusos és nagyon finom lehet!!!!
KedvelésKedvelés
Hű a mindenit, micsoda összeállítás
KedvelésKedvelés
Az a brokkoli nagyon kaccsingat felém!
KedvelésKedvelés
Bombajól néz ki!!! Repetára hív 🙂
KedvelésKedvelés
Otti,de jól néz ki,szívesen ebédeltem volna nálad:-)
KedvelésKedvelés