Currys csirkemell és rakott gombás-brokkoli fürjtojással

A múltkor említettem, hogy az Öcsémtől több féle fűszert kaptam. Kipróbáltam egy másikat, az indiai zöld curryt (tartalmaz: petrezselymet, medvehagymát, kaprot, tengeri sót, babérlevelet, kurkumát, koriandert, gyömbért, fokhagymát, hagymát). Hogy én eddig ezt a fűszerkeveréket nem ismertem, és de kár. Nagyon finom lett a csirkemell ezzel a fűszerrel, mindenki szerette.

Az alábbi ételünk olyan volt, hogy Ákos fiam hazajött az iskolából, és amit kiraktam neki mind megette és még kért. Nálunk ez igen nagy szó és ez sokat jelent .-) És azt mondta: anyu még máskor is főzzél ilyent, jó? Hát persze, hogy jó!!

A rakott gombás brokkoli fürjtojással önmagában már egy kiváló egytálétel, de mivel már nagyon kívántam a csirke mellett így párosítottam őket.

Currys csirkemell és rakott gombás-brokkoli fürjtojással

Hozzávalók a rakott brokkolihoz: egy fej brokkoli, 25 dkg gomba, 10 dkg juhtúró, 2 dl tejszín, 1 fej hagyma, só, macalik fűszerkeverék (de lehet ízesíteni bármilyen fűszerrel ízlésünk szerint), kevés vaj

Elkészítése: A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó sós vízben pár percig főzzük. Egy serpenyőben kevés vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és fűszerezzük, néhány percig pároljuk. Egy tűzálló tál alját kivajazzuk, belerakjuk a brokkolit, majd rá a gombás keveréket, a tetejét pedig leöntjük juhtúróval elkevert főzőtejszínnel. Előmelegített sütőben 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből ráütünk óvatosan néhány fürjtojást és pár percre visszatoljuk a sütőbe, addig, amíg a fehérje elkészül. Főételnek és köretnek is lehet fogyasztani.

Hozzávalók a currys csirkemellhez: 50 dkg csirkemell, 3 teáskanál indiai zöld curry, olívaolaj, kevés tej, 2 cikk fokhagyma

Elkészítése: A csirkemellet felszeleteljük, csíkokra vágjuk, beáztatjuk fokhagymás tejbe egy fél órára, majd leöntjük róla a tejet és megkenjük olívaolajjal elkevert curryval. Kevés olívaolajon, Wokban megsütjük.
Reklámok

Currys csirkemell és rakott gombás-brokkoli fürjtojással” bejegyzéshez 9 hozzászólás

  1. Jaj de nagyon jól néznek ki. Ma olyan sok helyen olvastam a csirkemellről, hogy már nekem is elő kell szedni őket a fagyasztóból. Nálunk ugyanis csak úgy önmagában a csirkemell nem fogy, így aztán összegyűjtöm őket, s amikor már van egy jó nagy adag, akkor különböző formában készítem el őket, s általában hidegen szeletelve fogyasztjuk.Nem csodálom, hogy a kisfiadnak is ízlett. Nagyon szép !

    Kedvelés

  2. Hát igazán nem csoda, hogy Ákosod úgy belakott vele!! :)Én is ugyanigy lettem volna vele…:)Nagyon-nagyon gusztusos és nagyon finom lehet!!!!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s