Melyiket válasszam?


A múlt heti fokhagymás csiga készítésekor megígértem Ákosomnak, hogy készítek neki kakaós csigát is. Mivel a kakaós csigáért (az édes sütikért) valójában a kisebbik fiam nem rajong, ezért a csigák fele kakaós lett és a másik fele zöldfűszeres-krémsajtos. Mindkettő finom lett, habár én is jobban kedvelem a sós változatot.



Kakaós és zöldfűszeres krémsajtos csiga


Hozzávalók a tésztához: 45 -50 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő, 7 dkg vaj, 5 dkg cukor, 2 dl langyos tej, csipetnyi só
Fél adag kakaós töltelékhez: 7 dkg porcukor, 8 dkg vaj 3 teáskanál kakaó összekavarva.
Fél adag krémsajtos töltelék: 125 dkg natúr krémsajt, 5 dkg vaj, 1 -1 ek aprított zöldpetrezselyem, bazsalikom, kevés szárított oregánó

Elkészítése: A csiga tésztáját a fokhagymás csiga mintájára készítettem. A megkelt tésztát két részre osztottam, az egyik részét kakaós töltelékkel kentem meg a másik felét zöldfűszeres-krémsajtos töltelékkel.

Megjegyzés:
A kakaós csigák tetejét megkentem cukros tejjel.
A zöldfűszeres csigák krémjének tetejét megszórtam durva sóval (hiszen a tésztájába kevés sót tettem).

Melyiket válasszam?” bejegyzéshez 8 hozzászólás

Hozzászólás