A múlt heti fokhagymás csiga készítésekor megígértem Ákosomnak, hogy készítek neki kakaós csigát is. Mivel a kakaós csigáért (az édes sütikért) valójában a kisebbik fiam nem rajong, ezért a csigák fele kakaós lett és a másik fele zöldfűszeres-krémsajtos. Mindkettő finom lett, habár én is jobban kedvelem a sós változatot.
Kakaós és zöldfűszeres krémsajtos csiga
Hozzávalók a tésztához: 45 -50 dkg liszt, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő, 7 dkg vaj, 5 dkg cukor, 2 dl langyos tej, csipetnyi só
Fél adag kakaós töltelékhez: 7 dkg porcukor, 8 dkg vaj 3 teáskanál kakaó összekavarva.
Fél adag krémsajtos töltelék: 125 dkg natúr krémsajt, 5 dkg vaj, 1 -1 ek aprított zöldpetrezselyem, bazsalikom, kevés szárított oregánó
Elkészítése: A csiga tésztáját a fokhagymás csiga mintájára készítettem. A megkelt tésztát két részre osztottam, az egyik részét kakaós töltelékkel kentem meg a másik felét zöldfűszeres-krémsajtos töltelékkel.
Megjegyzés:
A kakaós csigák tetejét megkentem cukros tejjel.
A zöldfűszeres csigák krémjének tetejét megszórtam durva sóval (hiszen a tésztájába kevés sót tettem).
Kérhetem a zöldfűszereset?
KedvelésKedvelés
Szia Ági, akkor nálad is inkább a zölfűszeres a nyerő 🙂 Bár a kakaóst a nagy fiam nagyon szereti:-)
KedvelésKedvelés
Szia! Nézz be légyszi' hozzám, van nálam neked valami! 🙂
KedvelésKedvelés
Ottis, nekem jöhet bármelyik! Nagyon guszták!
KedvelésKedvelés
Hú, mind kettő jól néz ki! Reggelire kakós, estére zöldfűszerest. Azt hiszem így jó lesz:)
KedvelésKedvelés
Csibe, Tündér kösz hogy itt jártatok!
KedvelésKedvelés
Gyonyoruek! Kerhetek a kakaosbol?Nagyon jo az uj design!
KedvelésKedvelés
Köszi Judith 🙂
KedvelésKedvelés