Fürjtojással megbolondítva



A gombalevest egyébként is imádom, de fürtojással felturbózva még finomabb. Mivel a tojásokat el kellett használnom, így egy tányér levesben találták meg méltó helyüket. Finom volt, a családnak ízlett és szerintem más levesekben is kitűnő kiegészítő lehet.

Fürjtojásos gombaleves



Hozzávalók: 8 db fürjtojás, 2-3 liter húsleves, 1 hagyma, 25-30 dkg csiperkegomba, 1 nagyobb darab sárgarépa karikára vágva, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek levestészta, 1 késhegynyi bors, 1 késhegynyi gyömbér, 1-2 evőkanál szójaszósz, aprított zöldpetrezselyem, 2 dl tejföl



Elkészítés: A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a gombát keskeny szeletekre vágjuk. Főzzük meg a tojásokat és fejtsük le a héjukat. Egy edényben olajat forrósítunk beledobjuk a hagymát és egy kicsit pároljuk, utána belerakjuk a sárgarépát, majd a fokhagymát és a gombát. Kis ideig pároljuk majd a forró húslével felengedjük. Addig főzzük, amíg megpuhulnak benne a hozzáv
alók, a vége felé belerakjuk a levestésztát is, a szójaszószt, a gyömbért, a borsot és a zöldpetrezselymet. (És közben kostólgatunk…:-)) Mielőtt levesszük a tűzről beletesszük a tejfölt is. Tálaláskor félbevágott fürjtojásokkal dúsítjuk (de akár beletehetjük előzetesen is a levesbe).

Fürjtojással megbolondítva” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s