"Ropogós" -gyermekeim kedvence

Akkor a legfinomabb, ha jó vékonyra és hosszúra sodorjuk ezeket a rudacskákat. Sokáig eláll(na), de sajnos nálunk csak egy napig van belőle, mert nagyon – nagyon szeretjük. Érdemes kipróbálni! Azt már nem is részletezem, hogy sokkal jobb, mint bármilyen üzletben vásárolt sós ropogtatni való…

Sajtos –zöldfűszeres grissini


Hozzávalók a tésztához: 180 g fehér liszt, 250 g rétesliszt, 25 g friss élesztő, 300 ml tej, 2 ek só, 1 kk cukor, 25 g vaj, reszelt sajt, egy marék apróra vágott zöldpetrezselyem – bazsalikom vegyesen, 1 tojás a tetejére valamint lenmag

Elkészítés: A tejet a cukorral megmelegítjük, beleszórjuk az élesztőt majd félre tesszük. A lisztet és a sót egy nagy tálba rakjuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat valamint a zöldfűszereket ezután ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Meleg/langyos helyre tesszük és legalább fél órát kelni hagyjuk. Amikor a tészta megkelt a sütőt 200 fokra bekapcsoljuk majd a tésztát (több részre osztjuk) téglalap alakra nyújtjuk. Egyik felére rászórjuk a sajtot és a másik felével betakarjuk. Ezt a két rétegű tésztát még jobban kinyújtjuk majd 1,5 -2 ujjnyi vékony hosszú csíkokra szeljük. Ezután a csíkok végeit ellentétes irányba sodorjuk, addig, amíg hosszú és vékony rudak lesznek belőle. Kivajazott/sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk lenmaggal és 15-20 percig sütjük.

"Ropogós" -gyermekeim kedvence” bejegyzéshez 14 hozzászólás

  1. Nagyon sok gyerekbarát receptet találtam itt, épp ezért külön kérném a tanácsodat, hogy 5 éves ovis kislányom szülinapjára mit ajánlanál a nagy csapatnak?Mi lenne jó ilyen alkalomra a gyerekeknek?Köszi! Bernadett

    Kedvelés

  2. Szia Bernadett!Hány gyereknek készítenéd?Sósat vagy édeset szeretnél vagy mindekttőt?Nekem az öt éves és a két éves kisfiam is nagyon szeretik pld. ezt a grissinit,amit a napokban tettem fel.Édesenek raffaello golyot szoktam készíteni gyerekbulira vagy a zabpelyhes cookiest ajánlanám, az is nagyon kedvelt a gyerekek által.

    Kedvelés

  3. SZia Ottis!Az oviban tartott szülinapra gondoltam, a nagy többség tortát visz de én nem vagyok ennek híve. Ezért vmi édesre, meg sósra is gondoltam, de a raffaello jó ötlet,a grissinit mindenképpen elkészítem.Köszi.Üdv.Bernadett

    Kedvelés

  4. Szia Bernadett!Én az oviban tavaly raffellot vittem és egy tortát :-)Hát akkor a torta helyett valami másat kellene kitalálni…egy egyszerű sütit például amit szeretnek…pld. muffint (csokist vagy almást vagy bármilyen egyszerű gyümölcsöst).Nálunk még a gumisüti nagy sztár,azt is vittem már oviba, cokkiest is vittem már oviba, nagyon szeretik.Vagy lehet vinni kekszalámit, azt is szeretik.

    Kedvelés

  5. Kedves Ottis!Kisfiamnak elkészítettem ezt a fincsi ropogtatni valót,nagy sikere volt!!!Igaz sajt nélkül,mert tej érzékeny.Köszönöm a receptet,nagyon tetszik az oldal.Minden nap megnézem:-) Üdvözlettel:Moncs

    Kedvelés

  6. Szia Ottis!Tegnap megcsináltam a grissinit,bár sajt nélkül,mert a kisfiam tej-és szójafehérje érzékeny.Nagy sikere volt!!!Köszönöm a receptet!!!Az oldal nagyon tetszik,minden nap megnézem:-))) Üdvözlettel:Moncs

    Kedvelés

  7. Kedves Moncs,köszönöm, hogy nézed a blogom és nagyon örülök, hogy ízlett a ropogós, természetesen tej nélkül is akár száraz élesztővel is el lehet készíteni.

    Kedvelés

  8. Kedves Ottis!Elkészítettem a grissini-t, de nekem rettentően sós lett. Pedig mindent pontosan a recept szerint csináltam. 😦 Szerintem a 2 ek. só rengeteg, az amúgy finom nasiba.

    Kedvelés

  9. Szia, én asztali sóval készítettem.nem tudom te milyen sót használsz, egyébként meglehet, hogy túl sós lett.Én igazából úgy szoktam készíteni, hogy 1 ek nem elég, ezért mindig másfél -kettő ek kerül bele.Bár a mi ek. sem túl nagy méretű, tehát elég sok mindentől függ ez. Ha csak egy kanál só kerül bele, akkor alig érződik,ezért írtam kettőt, de természetesen ha nektetk tűl sós akkor tegyél csak egyet.Sajnálom, hogy túl sós lett,remélem azért még megsütöd legközelebb kevesebb sóval 🙂

    Kedvelés

  10. Szia Ottis. Én is kipróbáltam tegnap a receptet, egyből dupla adaggal, egy farsangi bulira is vittem belőle és ott is sikert aratott. Kicsit módosítottam rajta: a zöldfűszereket kihagytam, a lenmag mellé szezámmagot és köménymagot is tettem. Ezen kívül a tojásozás helyett (az első két adagot tojással kentem, és mind odaragadt a sütőpapírhoz) olívaolajjal kentem meg a téglalapokat és még felvágás és tekerés előtt megszórtam a magokkal, így jó sok mag került rájuk. Finom lett. A sajtos trükk is nagyon tetszik benne. Legközelebb kevesebb sót teszek. Azt hiszem még sok legközelebb lesz 🙂 Ki szeretném próbálni még úgy is, hogy hagymát is teszek a tésztába. Köszi a receptet!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s